Скромно нема шта: Посланицима реновирали тоалете за 120.000 евра!

0

Посланици Скупштине Србије ускоро ће добити 6 комплетно реновираних тоалета, а вредност радова ће пореске обвезнике коштати око 14,4 милиона динара, то јест 120.000 евра.

У зграду Народне скупштине већ су ушли мајстори који тренутно изводе припремне радове, а по завршетку посла парламентарци би требало да добију далеко савременије тоалете у партеру и на првом спрату него што их имају данас.

Kонкурсна документација обухвата и демонтажу старих
Kако пише у конкурсној документацији, у коју је „Блиц“ имао увид, у плану је демонтажа постојећих санитарних уређаја, рушења плочица, канала, водоводних цеви, инсталација, старих спуштених плафона, а потом се креће с постављањем најсавременије опреме.

Посланици ће добити нове умиваонике, WЦ шоље, писоаре са сензором, савремене сушаче руку, кутије за убрусе…

У конкурсној документацији је чак наведено да су извршиоци посла дужни да набаве и четке за wц шоље.

– Биће постављење нове зидне и подне полочице, а биће сређена и постојећа столарија и уграђена нова врата с другим бравама. Биће набављене и уграђене нове безшумне водоводне и канализационе цеви, окречени зидови, ишмирглани и излакирани радијатори. У цену је укључено и изношење шута – рекао је саговроник „Блица“.

Тендер расписан у мају
За извођење ових радова, који су вредни 120.000 евра, руководство Скуптшине је још у мају расписало тендер.

На конкурсу су победиле фирме „Мидвеј МГВ“ као носилац посла и „ИНФАС-ХС“ као члан групе, а рок за завршетак посла је 35 дана.

У уговору стоји и да није искључено да поједине ставке буду промењене у случају да се током радова утврди да је обим посла већи.

У Скупштини Србије у уторак нису знали да кажу када тачно крећу радови на обнови тоалета.

Тоалети реновирани пре пет година
Занимљиво је да су пре пет година реновирана два тоалета у партеру, а из буџета је за то издвојено 30.000 евра.

Kако су медији тада објавили, тоалети су били видно освежени. Монтирани су модерни лавабои и комплетна опрема за личну хигијену посланика.

Постављена су нова огледала и савремена расвета, а једна кабина у сваком тоалету је прилагођена особама с посебним потребама.

 

 

Вестионлајн

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*