Скуп подршке Трампу у Источном Сарајеву или не верујте медијима и свему што вам сервирају!

Скуп подршке Доналду Трампу у Источном Сарајеву, како се на крају испоставило, испао је Фејсбук шала.

0

Организатор догађаја, извесни Нићифор Ћина Кељменди се није појавио, тако да су изостали и транспаренти подршке. Такозвани скуп, осим многобројних, и насамарених тв екипа, привукао је тек десетак пензионера, који си хвалили Трампа, али и кудили Хилари Клинтон, јавља ТВ Бијељина.

„Добар је човек, воли Србе и желим му да победи“, поручила је пензионерка из Источног Сарајева.

„Доналду ће значити подршка из Источног Сарајева, ако будемо сви за њега“.

„Ако победи, Трамп ће доћи овде, фино је рекао да је критиковао Америку што је бомбардовала Србе“.

„Подржавам га зато што је нови у Америци, што је имао неке нове идеје које су ми се свиделе. Она ми се њуштра (Хилари Клинтон) не допада, шта јој је муж урадио“, коментарисали су пензионери.

„Источно Сарајево жели промене у Америци – Источно Сарајево жели Трампа“, „Доналд брани Источно Сарајево“, „Сутлијом за Трампа Србина“, само су неки од многобројних порука које су се појавиле на Фејсбук страници на којој је организован скуп подршке републиканском кандидату. Такве пароле су изостале у парку Гаврила Принципа, а шалу са фејсбука очигледно су озбиљно схватили само новинари.

Срђан Мршић, иницијатор скупа подршке Доналду Трампу, каже да је на Фејсбуку направио евент као пародију на скуп подршке Хилари Клинтон који је јуче одржан у Сарајеву.

„Није ми јасно да је неко могао схватити озбиљно да Источно Сарајево подржава Трампа. Мислим зашто? Не знам зашто ни они доле подржавају Хилари и уопште колико нас интересују избори у Америци. Колико нас уопште има тамо?“, пита се Мршић.

Како каже, када би правили сличан догађај, односно скуп подршке Владимиру Путину, вечерас би се у Парку Гаврила Принципа у Источном Новом Сарајеву окупило 200 до 300 људи.

„Ово је била моја провокација и онда су медији то пренели. Ја гледам то из своје собе и не могу да верујем. И онда се ’91. и ’92. питамо како је почео рат. Моја порука је не верујте медијима и свему што вам сервирају“, каже Мршић.

Мондо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*