Скупљени са штапа и канапа – Нови посланички клуб ЛДП-ЛСВ-СДА Санџак у Скупштини Србије

0

Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић вратио се у Скупштини Србије у посланичку групу ЛДП где су прешла и три посланика Лиге социјалдемократа Војводине: Ненад Чанак, Нада Лазић и Олена Папуга.

Они ће заједно с још три посланика ЛДП-а и два посланика СДА Санџака, чинити нови посланички клуб који ће носити назив ЛДП-ЛСВ-СДА Санџак, са укупно девет посланика.

„Прикључење посланика ЛСВ-а посланичком клубу ЛДП-СДА Санџака представља наставак и логичан след политичке сарадње измедју партија које су се одувек бескомпромисно бориле за вредности модерне, грађанске и европске Србије. На овај начин омогућено је да политичке идеје и уверења ЛСВ буду што боље заступљени у Скупштини Србије, што само може да допринесе јачању градјанских снага у земљи“, саопштила је ЛДП.

Посланици ЛСВ су због одласка Маринике Тепић скоро остали без посланичког клуба, те им је Јовановић „притрчао у помоћ“ и попунио празнину, како би посланички клуб опстао.

Међутим због доласка Јовановића, посланички клуб је напустио Горан Чабради из Зелене странке, што је опет свело број посланика на мање од пет, колико је неопходно за формирање посланичког клуба.

БЛИЦ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*