Скупштина о РЕМ: Посланици о „молерају“ и ријалитима

0

Препуцавање у Скупштини – „окршај“ Шешеља и Ђукановића

Скупштина Србије наставила је данас расправу о избору чланова Савета РЕМ-а, а осим о члановима посланици су полемисали и о “молерају”.

Опозиција је током расправе навела да РЕМ не реагује на цензуру у медијима и лош квалитет програма наводећи као пример бројне ријалити програме.

Посланица СРС Александра Белачић изразила је сумњу да ће кандидати свој посао обављати независно и објективно указујући на пропусте РЕМ-а попут непримерених програма и неједнако заступљености политичких странака у медијима, на шта су се радикали жалили.

Радикали су незадовољни радом РТС-а јер, како је истакла, не преносе њихове конференције за новинаре ни саопштења за јавност.

Према њеним речима, радикали већ имају сазнања према којима ће за чланове РЕМ-а бити изабрани Горан Пековић и Ðорђе Вазаревић.

Посланик СНС Владимир Ðукановић сматра да лидер радикала треба да гостује на јавном сервису, јер, како каже, све странке би требало да буду заступљенена РТС-у.

Говорећи о ријалити програмима, Ðукановић је рекао да је лицемерно да се критикују, а истовремено политичари одлазе тамо да се промовишу.

Лидер радикала Војислав Шешељ узвратио је Ðукановићу рекавши: “за нас је најгори ријалити онај који се емитује пре подне код Ðуке молера“, уз оцену да је ту чуо разна подметања и обезвређивања људи.

Ðукановић му је одговорио да прихвата да је молер, али да он није лицемеран као они који се друже са Змајем од Шипова.

Полемика је настављена тако што је Шешељ рекао да је молерај поменуо зато што је “Ðука кречио Лутрију”, те да није желео да увреди молере јер они поштено раде свој посао, док је Ðукановић додао да је сам себи смислио надимак “Ðука молер” да би заштитио неке људе, а да једва чека да га Тужилаштво позове.

– Ако покрену тај случај свашта бих могао да кажем – рекао је Ðукановић.
Тањуг, Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*