Skupština: Raduloviću od plate oduzeto 95.633 dinara

Rekorder po broju opomena u ovom sazivu Narodne skupštini je lider pokreta "Dosta je bilo"

0

SA dve kazne koje je dobio na sednici Narodne skupštine u petak, lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović postao je skupštinski rekorder. Od početka ovog saziva on je dobio ukupno 13 opomena i za to je kažnjen umanjenjem zarade za ukupno 95.633 dinara.

Na drugom mestu po broju opomena je još jedna poslanica pokreta DjB, Tatjana Macura, koja je morala da se odrekne nešto više od 47.000 dinara, a treći je, opet, poslanik DjB Branislav Mihajlović, koji je kažnjen sa 34.145 dinara. Tu poziciju deli sa radikalom Nemanjom Šarovićem i demokratom Balšom Božovićem, kojima su, zbog nastupa u Parlamentu, predsedavajući „izbili“ iz džepa istu sumu.

„Dobro“ se kotira i Marko Đurišić iz SDS, koji je za četiri opomene koje je zaradio na tri sednice morao da plati kaznu od 27.317 dinara.

Po jednu opomenu do sada je dobilo osam poslanika opozicije, i to Miroslav Aleksić (NPS), Milan Lapčević (DSS), Nenad Božić (DJB), Goran Ješić (DS), Branka Stamenković (DjB), Zoran Živković (Nova stranka), Goran Ćirić (DS) i Milorad Mirčić (SRS). Njima su plate umanjene za po 6.829 dinara.

Pokret Dosta je bilo drži rekord i kao poslanička grupa jer su njihovi članovi kažnjeni sa ukupno 190.160 dinara, dok su poslanici DS zaradili kazne u ukupnom iznosu nešto manjem od 61.000 dinara. Poslanici opozicije u ovom sazivu kažnjeni su sa ukupno 341.480 dinara, a jedinstveni su u oceni da se predsedavajući ne odnose jednako prema poslanicima skupštinske većine i manjine. Poslanik SDS Nenad Konstantinović smatra da se kazne koriste kako bi se protivnici vlasti sprečili da govore.

VLAST

Vladajućoj većini izrečene su samo dve opomene. Dobili su ih šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i poslanik SNS i potpredsedik Skupštine Veroljub Arsić, koji su kažnjeni sa po 6.829 dinara.

Večernje Novosti

POSTAVI ODGOVOR

*