Скупштина Србије усвојила закон: Нова влада ће имати 18 министарстава, ево ко је заменио места

0

Скупштина Србије је усвојила измене Закона о министарствима, нова Влада Србије ће имати 18 министарстава
Ресор одбране у будућој влади Ане Брнабић требало би да води досадашњи министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, сазње Тањуг.

Ту информацију и формално је потврдио досадашни министар одбране Зоран Ðорђевић, изјавом да му је Брнабићева поверила да води ресор који је до сада водио Вулин – рада и социјалне политике.

– Велика ми је част што ме је будућа премијерка Ана Брнабић звала да будем део њеног тима. У новој влади ми је поверен ресор за рад, запошљавање, борачка и социјална питања- рекао је Ðорђевић.
Како је у међувремену скупштина усвојила Измене закон о министарствима, којим су установљена два нова ресора – за екологију и европске интеграције, полако се назире и структурни и персонални састав нове владе.

У њу ће, према ранијим Тањуговим сазнањима, највероватније као ново лице ући Горан Триван, који би требало да води министарство екологије.

Досадашња министарка без портфеља задужена за европске интеграције, Јадранка Јоксимовић, водиће министарство за европске интеграције.

Ресор државне управе и локалне самоуправе, према истом извору, преузеће Бранко Ружић.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*