Славиша Лекић и Дража Петровић у изборном штабу Саше Јанковића!

3

Независно новинарство одавно више није стварност, али није више ни циљ. Током ове предизборне кампање новинари су се практично отворено сврстали на страну једног од многих  председничких кандидата.

Новинарско удружење НУНС организује јавну дебату под именом „Медији: Промотери јавног или политичког интерса?“ Који је смисао ове дебате када је председник НУНС-а Славиша Лекић отворени промотер председничког кандидата Саше Јанковића?

Да ли је НУНС решио колективно да пређе у Њуз.нет када се на овакав начин спрда са независним новинарством?

Промотери политичког интереса Саше Јанковића критикују своје колеге промотере политичког интереса Александра Вучића. У којој мери човек треба да буде лицемер па да прича о независном новинарству док с друге стране активно учествује у председничкој кампањи?

Драгољуб Дража Петровић, уредник и колумниста листа Данас, заједно са својим колегом из НУНС-а Славишом Лекићем седи у изборном штабу Саше Јанковића. Активно помаже кампању Саше Јанковића. Пише промотивне текстове за Сашу Јанковића и активно агитује за истог и сматра себе независним новинаром.

Уредник једног медија не може да буде део нечијег предизборног штаба. У принципу и Лекић и Петровић су гори од Драгана Ј. Вучићевића кога критикују због пристрасности.

Славиша Лекић новоизабрани председник НУНС-а директно учествује у предизборној кампањи. Тако нешто до сада је било незамисливо. Не може директор НУНС-а или уредник дневног листа да директно агитују за неког политичара а да себе и даље сматрају независним новинарима и да захтевају од јавности да их тако третира.

Славиша Лекић и Дража Петровић су све само не независни новинари.

 

3 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*