Славни румунски тенисер Илие Настасе оптужио Серену Вилијамс да се допингује

Настасе је (1973-ће) био први тенисер који је проглашен за „први рекет света“, а за успешнију од сестара Вилијамс и америчке спортисте је рекао: „Зар не видите како она изгледа? Из ових и оних разлога, Американце нико не подвргава допинг-тестовима. Кад би се разоткрила цела истина о допинговању Американаца - нестали би сви велики турнири, разбежали би се сви спонзори. Можете ли да замислите шта би се све издогађало?“

0

БИВШИ румунски тенисер Илие Настасе, који предводи репрезентацију своје земље на турниру Купа Федерације, изјавио је да америчка тенисерка Серена Вилијамс „узима забрањене препарате“.

Притом је проблем допинга у врхунском свтском спорту повезао овако:

„Имиџ Русије је пострадао на спортском плану због допинга, али се о допингу ради и у случају Серене Вилијамс“.

У интервјуу листу Evenimentul Zilei, славни Румун додатно је прецизирао и нагласио:

„Зар не видите како она изгледа? Из ових и оних разлога, Американце нико не подвргава допинг-тестовима. Кад би се разоткрила цела истина о допинговању Американаца – нестали би сви велики турнири, разбежали би се сви спонзори. Можете ли да замислите шта би се све издогађало?“

Серена је досад победила на 72 турнира, укључујући 23 „гренд слема“.

Настасе је (1973-ће) био први тенисер који је званично проглашен за „први рекет света“.

Освојио је два „гренд слема“ у синглу и још три у игри парова.

У јануару је спортски коментатор америчког телеканала ESPN отпуштен због тога што је Серену Вилајмс упоредио са мајмуном.

У октобру прошле године су хакери из групе Fancy Bears објавили да су америчка Антидопинг агенција (USADA) и друге организације током 2015-те дале америчким спортистима 583 дозволе за коришћење забрањених препарата.

На том списку се нашла и Серена Вилијамс.

ФАКТИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*