Слепом човеку нудили посао возача аутобуса

0

Незапослени Словенац добио је од завода за запошљавање хитну поруку да се јави на конкурс за посао возача аутобуса.

Међутим, одговорни су се извинили одмах након што је то објавио на друштвеним мрежама, уз опаску да је потпуно слеп и као такав неспособан за неке врсте послова.

Себастијан Kаменик из Цеља казао је за телевизијску станицу ПОП-ТВ да је у младости стварно имао жељу да постане возач аутобуса.

Та му се жеља, ето, готово и остварила.

„Назовите то трагикомичним или морбидним случајем, како хоћете“, казао је он, преноси Хина.

„Схватам да службеници у заводу раде свој посао и рутински шаљу обавештења о расположивим радним местима јер морају да испуне своје квоте. Али, било би логично да онај који дистрибуира понуде шаље само оне које су адекватне за поједину особу“, казао је Kаменик.

Додао је да за незапослене инвалидне особе с хендикепом ионако имају све податке о њиховим радним способностима и посебног саветника за ту категорију.

Kаменик каже да његов случај није једини. Након што је са својом причом изашао у јавност, јавиле су му се и неке друге слабовиде или слепе колеге с берзе, тврдећи како су порукама преко телефона или писменим обавештењима на кућне адресе позивани на разговоре за радна места у пилани, месари, па чак и у војсци.

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*