СЛОЖНО: Комшије отерале извршитеље који су пленили стан!

0

Приватни извршитељи одустали су, барем на кратко, од одузимања једнособног стана породице Арсић након што су им пут до врата препречиле комшије и породични пријатељи.

Око 40 људи је стајало у ходнику Арсићеве зграде и немо посматрало полицију и извршитеље, а од напете атмосфере се ледила крв у жилама јер је са друге стране на тераси стана Драган Арсић стајао са флашом бензина у руци и претио да ће да се запали уколико му извршитељи уђу у стан.

Ово је био други покушај одузимања стана породице Арсић, која је после овере уговора у суду платила и порез на пренос апсолутних права, али власништво није уписала у катастар.

„Нећемо да дозволимо да ништа одузимају овим намученим људима. Поштено су купили тај стан и крваво су га зарадили. Преживљавају тако што раде на пијаци, а они дошли овде над сиротињом да се иживљавају. Нека иду па некла одузимају од богатих„, коментарисале су комшије.

Извршитељи су стан у Златиборској улици, који су Арсићи купили прошле године без њиховог знања продали на аукцији у јулу ове године на име дуговања претходног власника од 800.000 динара по правоснажној пресуду из 2011. који Арсиће приликом продаје стана није обавестио да има дуг. Иако бивши власник стана има и друге некретнине, извршитељи су продали стан у Лесковцу који су Арсићи платили 15.000 евра од отпремнине Драгана Арсића.

„Знамо да смо погрешили што истог момента нисмо стан уписали у катастар, али нисмо ни знали да је то толико битно и хитно. У овој нашој стамбеној згради су само три стана укњижена у катастру“, каже нам Драган Арсић и додаје да су стан проверавали пре куповине, али није била уписана ни хипотека нити други терет.

Југмедиа

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*