Случај државног удара у ЦГ: Потерница за Србима и Русима

0

У Црној Гори не јењава афера око наводног покушаја државног удара на дан парламентарних избора одржаних 16 октобра

У Црној Гори не јењава афера око наводног покушаја државног удара на дан парламентарних избора одржаних 16 октобра.

Због сумње да су организатори стварања криминалне групе и тероризма, односно напада који је осујећен, Национални централни биро Интерпола Подгорица, на захтев Врховног државног тужилаштва Црне Горе расписали су црвену потерницу Интерпола за држављанима Русије Едуардом Шираковим и Владимиром Поповим, али и за држављанима Србије Предрагом Богићевићем, Немањом Ристићем и Милошем Јовановићем.

Према Споразуму о изручењу сопствених држављана осумњичених да су починили најтежа кривична дела, који је потписан псоел афере “Блакански ратних“ између Србије и Црне Горе, може се очекивати њихова брза екстрадиција званичној Подгорици.

С друге стране, такав споразум не постоји између Црне Горе и Русије, чији држављани се сумњиче да су крајем септембра 2016. године, на територији Црне Горе, Србије и Русије организовали криминалну групу, чији циљ је био вршење неодређеног броја кривичних дела тероризам и кривичних дела убиство највиших представника Црне Горе.

Они су, према наредби за спровођење истраге специјалног тужиоца, дали сада сведоку сараднику Александру Синђелићу најмање 200.000 евра да организује крвави пир у Подгоруци, односно излазак људи са оружјем после проглашења резултата парламентарних избора у Црној Гори, убијање грађана пред Скупштином Црне Горе, “неутралисање“ САЈ и ПЈП, припадника Војске.

Иначе, Ристић је недавно поднео кривичну пријаву против главног специјалног тужиоца Црне Горе Миливоја Катнића.

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*