Смена Шарчевића због сексуалног образовања

0

Српски покрет Двери се најстрожије противи најављеним изменама у редовном наставном плану и програму у основним и средњим школама које за циљ наводно имају превенцију сексуалног насиља међу децом и омладином.

Наиме, Група за заштиту од насиља и дискриминације Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије је фебруара месеца текуће године упутила писмо директорима основних и средњих школа, као и директорима предшколских установа у којем су наведени линкови за преузимање Стручног упутства за примену Образовних пакета за учење о теми сексуалног насиља, као и самих Образовних пакета. Наведене Образовне пакете поменута Група је развила у сарадњи са Инцест Траума Центром, невладином организацијом.

Директорима је дат налог да наведене пакете имплементирају у постојећи наставни план и програм и то у оквиру следећих предмета: српски (матерњи) језик; свет око нас; природа и друштво; физичко васпитање и школски спорт; музичко васпитање; грађанско васпитање; биологија; социологија; Устав и права грађана и психологија. Да ствар буде још гора, предвиђени су и материјали за децу старости од 3-7 година, односно за предшколски узраст.

Увидом у наведене материјале јасно је да намера аутора није била да децу образује о начинима превенције сексуалног насиља, већ имплементација радикалног индивидуализма, екстремног феминизма и тоталитарне ЛГБТ и родне идеологије.

Наведени материјали су: “Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за предшколске установе у Србији, родитеље и старатеље” (Инцест траума центар); “Приручник за превенцију родно заснованог насиља” (Министарство просвете, науке и технолошког развоја); “Програм Y” (CARE international); “Образовни пакет за учење о теми сексуалног насиља над децом за основне и средње школе у Србији” (Инцест траума центар).

Из следећих неколико примера то јасно закључује права намера аутора. На стр. 346-347 приручника за основне и средње школе се даје упутство о извођењу француског пољупца, оралног и аналног секса као и о употреби женског кондома за лезбејке; на стр. 348 су цртежи две девојке како се љубе; на стр. 355 имамо детаљан порнографски опис односа између младића и девојке, што је у супротности са Кривичним законом Републике Србије у делу који се односи на приказивање порнографског садржаја малолетницима, за шта је предвиђена и затворска казна. Материјали обилују оваквим и сличним примерима, које свакако нећемо наводити у овом саопштењу.

Јавно питамо господина министра Младена Шарчевића и надлежне у Министарству просвете, науке и технолошког развоја:

  1. Да ли знате да су овакви наставни садржаји у супротности са Уставом Републике Србије (члан 43, став 5; члан 64, ставови 1 и 3;  члан 65, став 1); Кривичним законом Републике Србије, члан 185, став 1, као и са међународним правом (Универзална декларација о људским правима УН, члан 26, став 3; Међународни пакт о грађанским и политичким правима, члан 18, став 4; Конвенција о правима детета, члан 14, став 2, као и члан 18, став 1; Светска декларација о опстанку, заштити и развоју деце, члан 18; Међународна конференција и популацији и развоју – Каиро, 7.45 итд.)?
  1. Ко је одобрио овакве наставне садржаје без јавне расправе?

Српски покрет Двери позива све породичне људе да дигну свој глас против сексуализације наше деце и одузимања Уставом загарантованог права родитеља да одлучују о образовању и васпитавању сопствене деце, а либералним властодршцима поручујемо да је добробит наших породица црвена линија које неће тако лако прећи.

У том смислу, захтевамо неодложну смену министра просвете, науке и технолошког развоја  Младена Шарчевића, због недопустивог намерног или ненамерног покушаја тоталитарне индоктринације деце у вртићима, основним и средњим школама.

 

 

Васељенска

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*