СНП-Избор је наш: Отворено писмо Бакиру Изетбеговићу

0

Господине Изетбеговићу, ако желите мир, политичку стабилност и економски напредак на Балкану, повуците прави потез. Појачајте иницијативу за војну неутралност БиХ и Србије, а можда и још неких држава.

Знамо да је НАТО агресивна војна сила, која служи за дисциплиновање непослушних влада, али и за остваривање политичких и економских циљева оне саможиве свјетске елите, коју народи и државе не занимају. Тако је НАТО снажна полуга за стварање неправедног свијета. Српски народ, а убијеђен сам, и бошњачки, не  жели да у томе учествује. Искрен разговор српских и бошњачких политичара  довео би до заједничког става. Тај став можда би најбоље осликавала наша порука од прије 10-ак година „Нећемо у НАТО, нећемо у рат“. Напомињемо и огроман финансијски трошак којег би БиХ имала у случају уласка у НАТО по питању замјене постојећег наоружања и војне опреме и прилагођавања НАТО стандардима.

Што се тиче региона, Загребу би најбоље одговарало да БиХ уђе у НАТО, а не и Србија. Будите сигурни да би то значајно омогућило да се стара тежња Загреба, да контролише Сарајево и Бањалуку, оствари и на неки начин створи велику Хрватску.

Уколико, не дај Боже, ипак се одлучите и кренете се залагати  да БиХ уђе у НАТО, онда  се може десити да српски политичари кажу „Жртвоваћу мир“ (почетак историјске реченице,  која је увела БиХ у рат) да БиХ не иде у НАТО.

Дане ЧАНКОВИЋ, Председник Покрета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*