SNP-Izbor je naš: Otvoreno pismo Bakiru Izetbegoviću

0

Gospodine Izetbegoviću, ako želite mir, političku stabilnost i ekonomski napredak na Balkanu, povucite pravi potez. Pojačajte inicijativu za vojnu neutralnost BiH i Srbije, a možda i još nekih država.

Znamo da je NATO agresivna vojna sila, koja služi za disciplinovanje neposlušnih vlada, ali i za ostvarivanje političkih i ekonomskih ciljeva one samožive svjetske elite, koju narodi i države ne zanimaju. Tako je NATO snažna poluga za stvaranje nepravednog svijeta. Srpski narod, a ubijeđen sam, i bošnjački, ne  želi da u tome učestvuje. Iskren razgovor srpskih i bošnjačkih političara  doveo bi do zajedničkog stava. Taj stav možda bi najbolje oslikavala naša poruka od prije 10-ak godina „Nećemo u NATO, nećemo u rat“. Napominjemo i ogroman finansijski trošak kojeg bi BiH imala u slučaju ulaska u NATO po pitanju zamjene postojećeg naoružanja i vojne opreme i prilagođavanja NATO standardima.

Što se tiče regiona, Zagrebu bi najbolje odgovaralo da BiH uđe u NATO, a ne i Srbija. Budite sigurni da bi to značajno omogućilo da se stara težnja Zagreba, da kontroliše Sarajevo i Banjaluku, ostvari i na neki način stvori veliku Hrvatsku.

Ukoliko, ne daj Bože, ipak se odlučite i krenete se zalagati  da BiH uđe u NATO, onda  se može desiti da srpski političari kažu „Žrtvovaću mir“ (početak istorijske rečenice,  koja je uvela BiH u rat) da BiH ne ide u NATO.

Dane ČANKOVIĆ, Predsednik Pokreta

POSTAVI ODGOVOR

*