СНП – Избор је наш: Подршка иницијативи предсједника Додика

0

Покрет безрезервно подржава иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика да се по питању уласка БиХ у НАТО, грађани Републике Српске изјасне на референдуму. Од велике важности би била и чињеница да сви политички фактори у Српској стану иза такве иницијативе, саопштио је данас предсједник Србског народног покрета – Избор је наш Дане Чанковић.

„Због актуелне ситуације поново објављујемо саопштење од 29.06.2017. у вези изјаве Младена Иванића, члана Предсједништва БиХ:

‘Саопштење за јавност поводом изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ да би до краја ове или почетка идуће године могао бити активиран Акциони план за чланство БиХ у НАТО

29.06.2017.’

Покрет јавно пита: зашто није било одговарајуће реакције на тако значајну изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића који је рекао да је Босни и Херцеговини потребно активирање МАП-а јер о томе постоји политичка сагласност и власти и опозиције, те свих конститутивних народа у БиХ и, ако не до краја ове, онда почетком идуће године могао би бити активиран Акциони план за чланство те да БиХ уђе у нову фазу односа са НАТО-ом?,“ казао је Чанковић и нагласио:

„Српски народ није жаба, па да кроз процес постепеног загријавања буде анестезиран и да се као такав не бори за слободу и свој интерес. Увреда би била за здрав разум да се неки српски политичари оправдавају тиме што ће рећи да су други потписали. Код народа неће проћи тај изговор и лукави план да једна власт потписује а друга то реализује а народ да ћути.“

Српски народ неће дозволити да буде преварен

Чанковић је подсјетио да су СНСД и СДС, као највеће политичке странке, потписале споразум да о уласку у НАТО одлучују грађани Републике Српске на референдуму.

„НАТО доживљавамо као скретницу која жели да усмјери српски народ ка лажном систему вриједности и да промијени братски однос са Русијом а Републику Српску да одведе у нестанак.

Сигурни смо да српски народ у том смислу неће дозволити да буде преварен јер је у питању одбрана његовог идентитета и опстанка,“ истакао је предсједник СНП – Избор је наш.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*