СНП: Надлежни у складу са законом да реагују на претње Вучићевом сину

0

Српска народна партија (СНП) затржила је вечерас да надлежни реагују у складу са законом поводом претњи упућених сину председника Србије Александра Вучића на друштвеним мрежама.

У саопштењу СНП која је део владајуће коалиције, оценила је да је „недопустиво да било који учесник политичког живота, а посебно чланови његове породице, буду мета претњи физичким насиљем због различитих мишљења и ставова које заступају“.

„Посебно је неприхватљиво да претњама буду изложени чланови породице председника Србије, јер се онда ради о угрожавању безбедности највиших државних званичника, што је у свакој демократској држави, у Европској унији, Сједињеним Америчким Државама или Русији, повод за најенергичније реаговање свих надлежних државних органа и осуду целокупне јавности“, навео је СНП.

Медији су раније данас објавили да је Вучићевом сину Данилу, на Фејсбуку прећено вешањем на бандери.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар одбране Александар Вулин оптужили су опозицију за „стварање климе“ у којој се прети политичким неистомишљеницима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*