SNP: Nadležni u skladu sa zakonom da reaguju na pretnje Vučićevom sinu

0

Srpska narodna partija (SNP) zatržila je večeras da nadležni reaguju u skladu sa zakonom povodom pretnji upućenih sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na društvenim mrežama.

U saopštenju SNP koja je deo vladajuće koalicije, ocenila je da je „nedopustivo da bilo koji učesnik političkog života, a posebno članovi njegove porodice, budu meta pretnji fizičkim nasiljem zbog različitih mišljenja i stavova koje zastupaju“.

„Posebno je neprihvatljivo da pretnjama budu izloženi članovi porodice predsednika Srbije, jer se onda radi o ugrožavanju bezbednosti najviših državnih zvaničnika, što je u svakoj demokratskoj državi, u Evropskoj uniji, Sjedinjenim Američkim Državama ili Rusiji, povod za najenergičnije reagovanje svih nadležnih državnih organa i osudu celokupne javnosti“, naveo je SNP.

Mediji su ranije danas objavili da je Vučićevom sinu Danilu, na Fejsbuku prećeno vešanjem na banderi.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar odbrane Aleksandar Vulin optužili su opoziciju za „stvaranje klime“ u kojoj se preti političkim neistomišljenicima.

POSTAVI ODGOVOR

*