Objavljeno 13. juna. 2016. u 14:07 Saopštenja
SNP NAŠI ponovo nakon četiri godine podnosi zahtev da se po uzoru na SAD i Rusku Federaciju i u Srbiji usvoji zakon o “Stranim agentima” koji će u budućnosti omogućiti da se sve organizacije koje se bave politikom, a finansirane su iz inostranstva budu označene oznakom “strani agent”.
SNP NAŠI su pre četiri godine pokrenuli ovu inicijativu, i jasno predstavili javnosti da novac za srpske NVO ulazi preko brojnih organizacija za sprovođenje specijalnih operacija CIA, poput NED i USAID čiji je rad već zabranjen u pojedinim zemljama Latinske Amerike.
U Srbiji je primetno da brojne NVO koje su finansirane od organizacija koje su produžena ruka CIA, žele da pošto poto utiču na srpsku spoljnu politiku i odnose Srbije sa Ruskom Federacijom.
Takođe, ovakve organizacije su potencijalna opasnost za izvršavanje najtežih krivičnih dela poput izazivanja državnih udara i nasilnih revolucija.
SNP NAŠI zahteva da se njihovo delovanje što pre stavi u okvire Ustava Srbije i kroz donošenje zakona o “Stranim agentima”, dok bi svako protivustavno delovanje bilo strogo sankcionisano.
Informativna služba

SNP NAŠI

izvor: http://nasisrbija.org/

POSTAVI ODGOVOR

*