СНП: Не уводимо санкције Русији, нити постајемо њен део

0

Српска народна партија (СНП) поручила је данас државни министру у Министарству спољних послова Немачке Михаелу Роту на српски народ никада неће напустити своје пријатеље и националне интересе и да никада и ни по коју цену неће увести санкције Русији, али ни постати њен део.

Из странке сматрају и да је Рот изрекао срамну лаж како „Србија размишља да буде део Русије“ и најоштрије осудила ту његову изјаву.

СНП је у саопштењу подвукла да Србија никада неће бити део ни ЕУ ни Русије, већ ће остати самостална и тежити да буде још снажнија.

„Подсећамо немачког дипломату да Србија не може бити део Русије, зато што Русија и Србија не базирају своје односе на уценама, условљавањима и на лажима, већ на вековном братском савезништву, а поготово у два светска рата, и то баш против Немачке“, истиче СНП.

СНП поручује немачком дипломати да „Србији није потребна подршка ЕУ која се и сама налази пред распадом“.

У саопштењу се наводи и то да се СНП пита да ли Србија уопште треба да буде део ЕУ коју Британија напушта после одлуке својих грађана на референдуму, али и констатује да велика већина српског народа мисли слично, „зато што никада неће прихватити немачку уцену да због европских интеграција, Србија призна независност лажне државе Косово“.

Уважавајући Немачку као значајног економског партнера Србије, СНП се наду да је Рот свој, како оцењује, неумесан и недипломатски коментар, изрекао у стању беса и да то није званичан став Немачке са којом Србија има коректне односе.

„Зато поручујемо Михаелу Роту – ако вам је неко обећао да ће Србија увести санкције Русији и признати Косово зарад уласка у ЕУ, па вас преварио, онда своју срџбу усмерите на њега, а не на српски народ, који своје пријатеље и националне интересе никада неће напустити“, наглашава се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*