СНП од данас у кампањи за београдске изборе

0

Српска народна партија (СНП) најавила је да од данас почиње кампању за београдске изборе, а да ће са коалиционим партнером СНС разговарати о начину изласка на њих.

„Од данас крећемо у народ, у сваку општину и сваку кућу у Београду, од Лазаревца до Сурчина. Учинићемо све да се нашим свакодневним радом и посвећеношћу, развој Београда настави“, рекао је председник странке и министар у влади Ненад Поповић на конвенцији СНП-a у Београду.

Он је истакао да његова партија има програм, визију, организацију и чланство, те да ће решавати проблеме Београђана, као и да нуди визију Београда као дигиталног и паметног града где је примена технолошких иновација пут за добијање ефикаснијих и јефтинијих услуга у области градске управе, јавног транспорта, комуналних предузећа, здравствене заштите и образовања.

Истиче да његов СНП има пријатеље у највећим градовима, у Кини, Русији, западној Европи, у САД и да су у тим земљама такве иновације већ примењене.

„Пријатељи ће нам радо помоћи, кроз трансфер знања и технологија, да те иновације успешно применимо и у Београду“, рекао је Поповић и подвукао да СНП жели да Београд учини центром иновационог предузетништва на Балкану.

Према његовим речима, у главном граду ускоро ће почети градња најсавременијег српско- кинеског индустријског парка.

„Влада Србије и ја као министар учинићемо све да што брже, поред Пупиновог моста у Борчи, као симбола пријатељства српског и кинеског народа, никне парк у ком ће радити најсавременије кинеске и светске компаније, који ће бити град будућности и који ће отворити десетине хиљада нових радних места“, рекао је Поповић.

СНП је са партнерима, СНС-ом, каже Поповић, формирала владу Србије која, како сматра, успешно спроводи реформе и чини да се Србија мења на боље у сваком погледу, и да влада, чији је члан, ради као ефикасан тим, доводи нове инвестиције, решава најважнија инфраструктурна питања, премрежава државу ауто-путевима, модернизује пруге са пријатељима Кином и Русијом, и оцењује да се „на сваком кораку осећа стабилност и јасан план“.

„Београд почео да се мења, реконсруисане су многе улице, школе, здравствене услове, грађани имају континуиране услуге, граде се нови хотели, расте број туриста. За нас у СНП, циљ је да се политика развоја настави и да се никада не врати време када је главни град пропадао. Београд ће заиста бити град будућности“, рекао је Поповић.

Председница ГО СНП Марија Радуловић нагласила је да је та партија посебно окренута старијим суграђанима, те да СНП знањем и искуством жели да допринесе да се здравствене и социјалне услуге приближе обичном човеку.

Сматра да људи који живе у селима у приградским општинама Београда не морају да стрепе да ли ће имати основну медицинску заштиту, а поручује да се ни млади нараштаји не смеју заборавити, те да главни град треба да постане град иновација, град будућности, као и да СНП ради на изградњи таквог амбијента.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*