СНП осуђује захтев ЛСВ за промену руског амбасадора у Србији

0

– Српска народна партија најоштрије осуђује захтев Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) који је упућен Влади Србије, а у којем се тражи промена амбасадора Русије у Србији Александра Чепурина.

Права мета овог прогона није Александар Чепурин, већ Русија, која је данас очигледно жестоко испровоцирала ЛСВ и друге НАТО лобисте у Србији, тиме што је у најкраћем могућем року послала хеликоптер за гашење пожара код Ваљева, док њихови пријатељи из НАТО нису учинили ништа док су гореле њихове чланице Хрватска и Црна Гора.

Ставови против Српско-руског хуманитарног центра у Нишу, које у свом саопштењу износи ЛСВ, уперени су против безбедности грађана Републике Србије, јер се тражи ограничавање руских хуманитараца у Нишу у вршењу њихових хуманитарних мисија попут оних током највећих поплава у Обреновцу и другим градовима Србије 2014. године, када је захваљујући брзој и професионалној реакцији руских хуманитараца сачуван велики број живота.

Све што је амбасадор Чепурин чинио било је да унапреди односе Србије и Русије, а тиме ојача позиције Србије у одбрани њеног територијалног интегритета, јачања војне моћи и економског развоја. Док све што ЛСВ жели јесте да отцепе Војводину од Србије, признају Косово, уведу санкције Русији и гурну Србију у НАТО.

Наравно да је Србија самостална и суверена држава која сама утврђује своју политику и своје интересе и баш из тих разлога је одлучила, као једина у Европи, да не уведе санкције Русији, правилно оцењујући да је то у најбољем интересу наше државе и грађана.

 

 

СНП

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*