СНП: Скупштина Србије мора да поништи одлуку привремених органа на КиМ о отимању Трепче!

2

Београд, 8. октобар – Због одлуке привремених институција у Приштини о конфискацији рударско-металуршког комбината „Трепча“, Српска народна партија (СНП) тражи од Скупштине Србије да поништи ову одлуку привремених органа лажне државе Косово и да је прогласи нелегалном.

Српска имовина на Косову и Метохији је неотуђива својина државе Србије и њених грађана а покушаји косовских власти да приватизују српска предузећа и да их претворе у јавну имовину лажне државе Косово представљају директно кршење Устава Републике Србије и међународног права.

Право својине је апсолутно и неприкосновено право у сваком демократском друштву на свету. Зато држава Србија мора да учини све да, уз помоћ својих искрених пријатеља и савезника у међународној заједници, спречи отимање српске имовине на КиМ.

СНП подсећа да је Србија у последњих 60 година уложила више од 17 милијарди долара у путну, енергетску и телекомуникациону инфраструктуру на КиМ чиме је остварила и у том периоду потврдила власништво над 80 одсто инфраструктурних и привредних капацитета у јужној српској покрајини.

СНП упозорава да је Србија отишла предалеко у чињењу штетних уступака према ЕУ по питању Косова и Метохије и позива званични Београд да инсистира на доследном поштовању међународног права и примени Резолуције 1244, ослањајући се на том путу на сву помоћ и подршку коју може да добије од пријатељске Русије и њеног лидера Владимира Путина.

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*