СНП тражи да Вучић расписе парламентарне изборе

0

Српска народна партија најоштрије је осудила данашњи инцидент у Скупштини Србије и позвала председника Србије Александра Вучића да распише парламентарне изборе јер, како наводе, верују да ће грађани на тим изборима показати да желе да живе у демократској, пристојној, стабилној и уређеној Србији.
До инцидента у парламенту је дошло раније данас када је шеф посланичке групе опозиционог покрета Двери Бошко Обрадовић напао председника Административног одбора и шефа посланичког клуба напредњака Александра Мартиновића на седници тог одбора.
„Због угрожавања рада институција система, а ради правовременог спречавања изазивања тежих последица по функционисање државе, позивамо председника Србије Александра Вучића да распише парламентарне изборе“, навео је генерални секретар СНП Јован Палалић у писаној изјави достављеној медијима.
У тој странци, навео је Палалић, верују да ће грађани на тим изборима „показати да желе да живе у демократској, пристојној, стабилној уређеној Србији, каква она постаје из дана у дан, а не у Србији где се одлуке намећу насиљем као што се то данас догодило у парламенту“.
Палалић је навео да је „неприхватљиво и недопустиво“ у једном демократском друштву , каква је Србија данас, насиљем и увредама наметати другима одлуке и ставове .
„То је у демократији, а веровали смо да смо се за њу давно изборили, једино могуће већинском вољом грађана и већином гласова њихових представника ,посебно у највишем представничком телу, Народној скупштини“, навео је Палалић.
Указао је да не постоји ни једно једино оправдање за напад на колегу посланика, а посебно не постоји оправдање за насиље у државним институцијама чији представници треба да буду узор свим грађанима Србије.

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*