СНП: У Сребреници подржимо кандидата српских партија Младена Грујичића

0

„Српска народна партија позива све Србе са правом гласа у Сребреници да изађу на локалне изборе 02. октобра и да подрже заједничког кандидата српских партија Младена Грујичића“, поручио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и члан председништва СНП, који је заједно са народним посланицима Снежаном Петровић и Огњеном Пантовићем посетио Сребреницу.

„Општина Чајетина и Српска народна партија учинили су све да помогну што већем броју Срба који имају право гласа у Сребреници, а живе на територији Србије, да дођу у Сребреницу на дан избора и гласају. Победа српског кандидата на изборима у Сребреници је гарант да ће Сребреница остати део Републике Српске и да ће се даље развијати уз помоћ Српске и Србије“, истакао је Стаматовић. Он је поручио да су „Срби одувек живели и живеће у Сребреници и да је зато важно да на овим историјским изборима у Сребреници победи српски кандидат“.

Народни посланик и члан председништва СНП Снежана Петровић изјавила је да је победа српске листе на изборима у Сребреници „гарант очувања територијалног интегритета Републике Српске“. „Заједнички кандидат нашег народа у Сребреници је, као и недавни референдум, прави пример како Срби могу бити сложни када се бране национални интереси. Зато СНП поручује: Сребреница је део Српске, и то ће и остати. Позивам све људе у Србији који имају право гласа у Сребреници да гласају за заједничког кандидата, Младена Грујичића, јер тиме чувамо српску Сребреницу и Републику Српску“, поручила је Петровић.

Народни посланик Огњен Пантовић позвао је на јединство српског народа са обе стране Дрине како би се сачували Република Српска и Сребреница. „Оптужили су Србе да су извршили геноцид у овом граду. То је једна велика лаж. И дошло је време да се та лаж коначно развеје. Као неко ко се родио на овим просторима, и ко је преживео ратна страдања, тврдим да су највеће злочине чинили Насер Орић и његови војници који су систематски и дивљачки убијали Србе у овом крају. Уместо што данас некажњено шетају као слободни људи, они морају да одговарају за своја злодела над српским народом“, рекао је Пантовић, који је уједно и члан председништва СНП.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*