Шојгу: Брзо ћемо обновити Ансамбл Александров

0

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је данас да ће настојати да брзо обнови „Ансамбл Александров“, који је при паду авиона у Црно море изгубио 64 уметника и диригента Валерија Kалилова.

Шојгу је рекао да ће учинити све што је неопходно како би се у „најскоријој будућности“ обновио ансамбл, који је на међународној сцени познатији као хор Црвене армије, преноси АФП.

Он је додао да ће бити одржане аудиције како би за чланове хора били изабрани најбољи, који би онда могли да наставе традиције по којима је познат „Ансамбл Александров“.

У жељи да привуче најбоље музичке таленте да се придруже званичном хору руских оружаних снага, Шојгу је најавио да ће ускоро наредити да се додели 70 станова припадницима ансамбла, који би били понуђени новим члановима.

Он је додао да ће војна музичка школа носити име диригента Kалилова, за којег је рекао да је „легенда“ који је оживео војне оркестрарске традиције.

Шојгу је на састанку Министарства одбране одржао минут ћутања у знак сећања на жртве авионске несреће. Руски министар културе Валери Медински поручио је јуче да ће министарство, на чијем је челу, пружити сву неопходну помоћ у обнављању „Ансамбла Александров“.

Руско министарство културе са руским војним и историјским друштвом размишља о откривању спомен-плоче генерал пуковнику Валерију Kалилову и споменик плесачима и певачима Ансамбла „Александров“, додао је он.

Руски војни авион срушио се 25. децембра у Црно море, недалеко од Сочија, а нико од 92 људи, међу којима је било и девет новнара, није преживео.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*