Šojgu: Brzo ćemo obnoviti Ansambl Aleksandrov

0

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da će nastojati da brzo obnovi „Ansambl Aleksandrov“, koji je pri padu aviona u Crno more izgubio 64 umetnika i dirigenta Valerija Kalilova.

Šojgu je rekao da će učiniti sve što je neophodno kako bi se u „najskorijoj budućnosti“ obnovio ansambl, koji je na međunarodnoj sceni poznatiji kao hor Crvene armije, prenosi AFP.

On je dodao da će biti održane audicije kako bi za članove hora bili izabrani najbolji, koji bi onda mogli da nastave tradicije po kojima je poznat „Ansambl Aleksandrov“.

U želji da privuče najbolje muzičke talente da se pridruže zvaničnom horu ruskih oružanih snaga, Šojgu je najavio da će uskoro narediti da se dodeli 70 stanova pripadnicima ansambla, koji bi bili ponuđeni novim članovima.

On je dodao da će vojna muzička škola nositi ime dirigenta Kalilova, za kojeg je rekao da je „legenda“ koji je oživeo vojne orkestrarske tradicije.

Šojgu je na sastanku Ministarstva odbrane održao minut ćutanja u znak sećanja na žrtve avionske nesreće. Ruski ministar kulture Valeri Medinski poručio je juče da će ministarstvo, na čijem je čelu, pružiti svu neophodnu pomoć u obnavljanju „Ansambla Aleksandrov“.

Rusko ministarstvo kulture sa ruskim vojnim i istorijskim društvom razmišlja o otkrivanju spomen-ploče general pukovniku Valeriju Kalilovu i spomenik plesačima i pevačima Ansambla „Aleksandrov“, dodao je on.

Ruski vojni avion srušio se 25. decembra u Crno more, nedaleko od Sočija, a niko od 92 ljudi, među kojima je bilo i devet novnara, nije preživeo.

 

 

 

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*