ŠOJGU: Interes Beograda i Moskve za razvoj vojne saradnje

0

Rusija i Srbija potvrđuju interes dvije zemlje za razvoj saradnje u vojnoj i vojno-tehničkoj oblasti, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom susreta sa ministrom odbrane Srbije Zoranom Đorđevićem uoči 6. Moskovske konferencije za međunarodnu bezbjednost.

„Naši redovni susreti potvrđuju još jednom naš interes za unapređenje saradnje koja se uspostavlja između nas kako u vojnoj, tako i u vojno-tehničkoj sferi“, rekao je Šojgu.

On je istakao da Moskva posmatra Beograd kao pouzdanog i provjerenog partnera, koji brani osnovne principe međunarodne bezbjednosti, prenijela je ruska agencija Tas.

„Nažalost, svijet ne postaje mirnije i stabilnije mjesto, a događaji u posljednjoj deceniji povezani sa `obojenim revolucijama` i razne invazije i nasilna svrgavanja državnih rukovodstava ne dovode do bilo čega dobrog“, dodao je Šojgu.

Prema njegovim riječima, pri tome prvobitni cilj dostizanja demokratije i procvata još nije dostigla nijedna država u kojoj su organizovane „obojene revolucije“.

Šojgu je rekao da je Moskovska konferencija usmjerena da se razmotre ta pitanja i razmijene mišljenja, a možda nađu i neka rješenja.

On je naglasio da pobjeda na predsjedničkim izborima u Srbiji Aleksandra Vučića učvršćuje uvjerenost Rusije da će jačati prijateljski i partnerski odnosi dvije zemlje.

„Molio bih da mu prenesete moje čestitke i najiskrenije želje za uspjehom. Naši redovni susreti potvrđuju uzajamni interes odbrambenih resora Rusije i Srbije za razvoj kontruktivnih odnosa“, dodao je Šojgu.

SRNA, RTRS

POSTAVI ODGOVOR

*