ŠOJGU: Pre 73 godine naši očevi i dede su rame uz rame oslobađali Beograd

0

Posle današnjeg svečanog dočeka na Aerodromu „Nikola Tesla“, ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu sastali su se u Maloj sali Starog Generalštaba, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministar Vulin je poželeo ministru odbrane Ruske Federacije dobrodošlicu na proslavu Dana pobede te istakao bliskost dveju zemalja jer su oduvek bile na istoj strani.

– U najtežim trenucima naše i vaše istorije mi smo bili na istoj strani. To je ono što ostaje zapamćeno, to je ono što opredeljuje budućnost. Zato mi nemamo prava da budemo manje hrabri od naših predaka. Vi znate da je Srbija vojno neutralna zemlja, ali da bi bila vojno neutralna i samostalna ona mora da bude vojnički jaka. Zato nam je vaša pomoć neizmerno važna. Dogovor predsednika Putina i predsednika Vučića je isto važan i zahvaljujući njemu možemo da kažemo da danas imamo mogućnost da branimo naše nebo. Takođe bih želeo da zahvalim i Vama lično, jer znam koliko je bilo potrebno napora i truda da se sve ovo uradi, rekao je ministar Vulin.

Ministar Sergej Šojgu zahvalio je ministru Vulinu na pozivu da zajedno provedu današnji praznik.

– Pre 73 godine naši očevi i dede su rame uz rame oslobađali Beograd. To je posebno važno danas kada mnogi pokušavaju da prepisuju istoriju i kada se u nekim državama podižu spomenici onima koji su ratovali protiv nas i bili na strani fašizma. Mi ne možemo to da prihvatimo, rekao je ministar Šojgu i podsetio ministra Vulina da mu je u Moskvi obećao da će avioni stići u Beograd do današnjeg praznika.

– Kao što vidite oni su tu. Nadam se da će avioni biti siguran štit i garant bezbednosti i nezavisnosti Srbije, rekao je ministar odbrane Ruske Federacije.

vostok.rs

POSTAVI ODGOVOR

*