ШОЈГУ: Руска армија се спрема за три фронта

0

Развој војне инфраструктуре на Арктику, на истоку Русије и на западним границама постаће приоритет за Оружане снаге Русије у блиској будућности, изјавио је на сједници војног ресора министар одбране Русије, генерал Сергеј Шојгу.

Пред нама је много посла. Сви смо слушали говор и указе врховног команданта Владимира Путина. Видјећемо резултат реализације указа предсједника Русије из 2012. године, као и са мајске и новембарске сједнице у Сочију, и са још других десет, који се у највећој мјери односе на модернизацију војске. Такође, постоје озбиљни укази и за посебне регионе. У овом случају, мислим на Арктик, на острва на истоку Русије и, наравно, на све што је повезано са јачањем наше западне границе“, нагласио је министар и додао је да у том правцу већ доста тога урађено.

Руски министар је нагласио да је борба против тероризма била један од најважнијих задатака Оружаних снага Русије и прошле и ове године.

Он је истакао да је током операције у Сирији урађено много тога, почевши од реализације јединственог логистичког плана за испоруку терета потребног за рад руске групе у Сирији.

То се тиче и високопрецизног оружја – система навођења, система ’Стрелац‘, рада авијације далеког домета“, рекао је Шојгу.

 

 

in4s.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*