Шојгу : У Сирији испробани ловци пете генерације Су-57

0

МИНИСТАР одбране Русије, Сергеј Шојгу, открио је да су Ваздушно-космичке снаге РФ испробале у ратним условима у Сирији перспективне крстареће ракете којима ће бити наоружани руски ловци пете генерације Су-57.

Прецизирао је да су те „перспективне крстареће оперативно-тактичке ракете“ лансирали управо Су-57.Додао је да руски војни стручњаци модернизују 11 типова авиона и хеликоптера на бази резултата њихове примене у борбеним условима у Сирији.

То ће уследити и са 60 серијских и перспективних модела војне технике.Шојгу је оценио да су борбене могућности Ваздушно-космичких снага РФ токоим две године рата у Сирији повећане за 11,7 одсто.

Открио је да су у Русији у истом периоду формиране две авио-дивизије и да земља коначно има компактно радарско поље за упозоравање о ракетном нападу на целој својој територији.

Генерал Шојгу је посебно указао и упозорио:
„Анализа савремених оружаних конфликата показује да државе које немају поуздану ваздушно-космичку одбрану ризикују да престану да постоје. Ово жалосно искуство видели смо у случајевима Југославије и Либије, али то нису једини примери. И Сирија је била на самој ивици да јој се то догоди“.

Шојгу је све ово рекао ред проширеним саставом Министарства одбране РФ.

 https://youtu.be/NtkoU5RnNA4

 

Претходно је шеф Обједињене авио-корпорације Јуриј Сљусар рекао да су се Су-57 добро показали у Сирији:

„Тамо су била два Су-57. Успешно су прошли ватрено крштење. Све постављене задатке су извршили. То су заиста авиони пете генерације“.Су-57 су вишенаменски фронтовски ловци за борбу против свих ваздушних, копнених и поморских циљева у блиском боју и на великим удаљеностима.

У Русији је досад произведено 12 таквих авиона, а десет је у фази летачких тестирања.
Прва серијска партија за Оружане снаге РФ биће – 12 летелица.

 Србин инфо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*