Шокирани ОНKОЛОЗИ: Трава која може да убије KАРЦИНОМ за 48 сати?!!

0

Практично изазива “самоубиство” ћелија рака, без икаквог ефекта на здраве ћелије, као што је случај са хемиотерапијом.
Група научника са Универзитета Виндзор у Kанади 2009. године почела је да истражује различите траве у сврху лијечења рака. Све је почело када је један онколог примјетио занимљиву везу код пацијената обољелих од канцера, а у питању је трава и коријен маслачка.

Током свог рада, докторка Памела Овађе открила је невјероватна антиканцерогена својства маслачка.
“Један онколог који је сарађивао са нама открио нам је невјероватно побољшање код пацијента који је свакодневно пио чај од коријена маслачка. Одмах смо почели да истражујемо овај чај да бисмо виђели како други пацијенти реагују на њега, али смо били прилично скептични”, испричала је она.
“Мислила сам на то да маслачак расте свуда, и да ако уопште постоји нешто добро у њему, људи би одавно открили”, присећа се Овађе.
Почели су са истраживањем и испитивањем ђеловања на пацијентима, и сви до једног били су шокирани!
“Од како смо започели овај пројекат, успјели смо да извучемо екстракт коријена маслачка и примјенимо га на различите врсте људског рака у лабораторији. У лабораторији смо посматрали његову ефикасност против ћелија леукемије, рака дебелог цријева и панкреаса, као и хроничне мијеломоноцитне леукемије.

Откили смо да коријен маслачка веома снажно ђелује на њих, без оштећења здравих ћелија. Штавише, студије су потврдиле ефикасност код мишева којима су пресађене људске канцерогене ћелије”, објаснила је докторка.
Екстракт коријена маслачка одобрен је за тестирање на људима почетком 2015. године, а сада је у првој фази истраживања у лијечењу терминалне фазе рака крви, попут леукемије и лимфома.
Вођа цијелог пројекта, доктор Сијарам Панди, хемичар и биохемичар са истог универзитета, такође тврди да екстракт коријена маслачка има веома добар потенцијал да убије ћелије рака, и то за свега 48 сати.

Kако екстракт функционише?
Екстрак маслачка и његовог коријена узрокује апоптозу канцерогених ћелија, односно њену програмирану смрт, што је уствари природан процес одстрањивања ћелија из тијела када оне организму нису потребне, пише ХеалтхyДефинитион.цом.
Другим ријечима, екстрак практично изазива “самоубиство” ћелија рака, без икаквог ефекта на здраве ћелије, као што је случај са хемиотерапијом. Важно је напоменути и да је за лијечење потребна већа концентрација екстракта него што је тренутно дозвољено за употребу.
Иако је још у фази истраживања, научници тврде да би екстракт маслачка и његовог коријена могао да буде будућност у лијечењу рака.

Oz

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*