Сорош планира да што више миграната насели у Србију!

0

Сорош је у интервјуу за јутарњи програм „Гласа Америке“, који је пренео портал Slobodnimediji. com, признао да лично издваја милионе долара како би се стотине хиљада избеглица што боље инфилтрирале у српско друштво.

Контроверзни милијардер је тако само потврдио да му је стратешки циљ да изазове мигрантски хаос у нашој земљи.

Не жали паре

Према Сорошевој логици, Србију треба напунити мигрантима зато што их третира са поштовањем, док Хрватску и Мађарску треба поштедети, пошто се те две државе лоше понашају према избеглицама.

– Мигранти добрим делом иду „балканском рутом“ и видим да их Србија посебно третира са поштовањем. Срби имају одличне прихватне центре, ресурсе и искуства. Помажем лично колико год могу и преко удружења „Фонд за отворено друштво“ да их Срби што боље интегришу. Мађарска и Хрватска, са друге стране, праве проблеме. Заиста не видим разлог зашто мигранти не би могли да се интегришу у матично српско друштво упркос верској разлици – рекао је Сорош у овој гледаној емисији.

Ово није први пут да амерички милијардер издваја велики новац како би направио хаос у Србији. Наиме, Сорош је уложио 500 милиона долара како би се избеглице са Блиског истока населиле у Европи и Србији, а од тог износа осам милиона долара дао је разноразним невладиним организацијама у нашој земљи.

Стручњаци, са друге стране, тврде да овакав план америчког милијардера има за циљ да од Србије направи прихватни центар за избеглице и још једну муслиманску државу на Балкану.

Републички комесар за избеглице Владимир Цуцић истакао је да Сорош својим новцем много више одмаже него што помаже.

– Његова замисао је тешка глупост пошто нити мигранти желе да остану у Србији нити ми можемо нашу земљу да населимо њима. Па од милион избеглица колико је прошло, остало их је само 30. А посебна прича је тај новац који даје организацијама које нам само одмажу са мигрантима. А ако је толики новац дао због ових тридесеторо који су трајно остали у нашој земљи, онда му је насељавање Србије избеглицама врло скупа и неисплатива инвестиција – нашалио се на крају Цуцић.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истакао је за наш лист да је Сорош напокон јавно признао своје намере да уништи Србију и од ње направи муслиманску земљу.

– Ово само показује покварене намере Џорџа Сороша да Србија нестане. Он жели да све људе које нико на свету неће насели овде у нашу земљу. Добро је што је своје зле намере, за које смо сви знали, напокон рекао јавно. Мислим да држава ово мора да схвати максимално озбиљно јер се након оваквих изјава упалио „црвени аларм“. Сорош жели да од Србије направи прихватни центар за избеглице, али и још једну муслиманску државу – јасан је Анђелковић.

Опасан подухват

Са њим је сагласан и аналитичар Бранко Радун, који упозорава да је насељавање миграната неприхватљиво и изузетно опасно за нашу земљу, јер би међу избеглицама дошао велики број џихадиста.

– Ово је само наставак Сорошевог плана да Европу насели са милионима миграната, само што је овај пут директно рекао да то планира да уради у Србији. Међу тим избеглицама би нам дошли и исламисти са ратним искуством, терористи, па и криминалци из разних делова света. Ако је за утеху, Сорош више нема толику политичку моћ пошто је његов кандидат Хилари Клинтон изгубила од Трампа – објашњава Радун.

Информер

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*