Šou program Serža Trifoa

0

Kada je Sale Janković pre mesec dana podneo ostavku na malo mesto predsednika Pokreta slobodnih građana, nije ni slutio kakva će jagma nastupiti za njegovu upražnjenu lidersku funkciju! Kao da se radi o Lenjinovom nasledniku unutar moćne Kominterne ili Kenedijevom nasleđu nakon atentata u Dalasu, PSG hitno saziva Treću vanrednu skupštinu radi izbora novog kolovođe ovog nevažnog i antisrpskog kombi-pokreta. Na toj istorijskoj sednici,sa čak 60% podrške pobedio je svetski poznati glumački megastar Sergej Trifunović, u političkim krugovima Srbije poznatiji kao Serž Trifo!

Ne čekajući potvrdu Kongresa ili direktivu Vrhovnog prezidijuma, Trifo je na sebi svojstven način otpočeo svoj političko-vodviljski šou program. Baš kao i onomad kada je glumatao srpske antiheroje u niskobudžetnim, srbofobijom nabijenim filmovima. Nova zvezda PSG brzo se obratila predsedniku Republike Srbije niskim uličarskim stilom: “Jeli, kamo čestitka?“ Da li pretendent opozicionog pokreta na najvišu državnu funkciju zna da se „Jeli“ piše odvojeno? Da li ovaj politizovani glumac smatra da će mu državnik koji je 15 puta razgovarao sa Vladimirom Putinom uopšte i konstatovati pobedu na Trećoj vanrednoj skupštini? Da li bilo ko politički relevantan primećuje nasilnike prema slabijima, naročitio prema ženskoj populaciji?

No, budimo ipak politički korektni. Iskreno čestitamo gospodinu Trifou na pobedi u PSG koji se nalazi u potpunom rasulu ionako malobrojnog članstva. I da ne bude zabune, ne radi se o fudbaleru Trifou niti klubu Pari Sen-Žermen! Reč je o Pokretu slobodnih (samo subotom) građana koji organizovano okupiraju ivičnjake beogradskih ulica-uprkos doniranim brdima sendviča Džordža Soroša, budimpeštanskog vlasnika lanca restorana obojene hrane! Živi bili i dugo godina šetali!

Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

POSTAVI ODGOVOR

*