Спајсер: Трамп ће поћи на дил са Русијом, ако буде могућ и ако буде интересу САД

ХЕЈЛИ: ДОГОВОР СА МОСКВОМ НЕЋЕ БИТИ НА ШТЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ НАШИХ ЕВРОПСКИХ САВЕЗНИКА

0

ПРЕДСЕДНИК Трамп ће се трудити да са Русијом нађе заједнички језик поводом економских питања и на плану борбе против тероризма – изјавио је Шон Спајсер.

Портпарол Беле куће је на редовном брифингу за новинаре још додао:

„Преседник на то гледа овако: ако (са Русијом) можемо наћи заједнички језик ради борбе против Исламске државе и у ингересу раста економије, тамо где можемо наћи заједничке економске интересе, ми ћемо на то ићи и наставићемо да на томе радимо са Русијом”.

Спајсер је овоме додао: ако буде прилике за дил са Русијом – он ће поћи на то, а ако не буде – онда неће бити дила:

„Томе ће ићи на руку председникови успеси као бизнисмена и преговарача. То су позитивн знаци. Дакле: ако буде могуће – направићемо тај дил. Преседник ће учинити све што може да до тога дође. Да, ако то буде у интересу САД – он ће направити тај дил”.”

Неколико сати раније је стална представница САД у Савету безбедности УН – Ники Хејли – изјавила да је Вашингтон спреман за побољшавање односа са Русијом, али да због тога неће ослабити своју подршку савезницима из НАТО. Још је истакла:

„Побољшање односа са Русијом је могуће. Уосталом, суочили смо се са низом истих претњи. Али, то побољшање неће бити на штету безбедности наших европских пријатеља и савезника”.

Подвукла је да САД неће укинути санкције уведене против Русије све док Москва не врати Крим Украјини.

ФАКТИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*