Шпанија: Лажна држава Kосово не може у ЕУ!

0

Из Мадрида поручили да лажна држава Kосово не може да постане чланица Европске уније.

Шпанија је, само недељу дана пре усвајања Стратегије проширења ЕУ на земље Западног Балкана, довела у питање не само стратегију већ и цео процес због оштрог супротстављања укључивању Kосова у било који процес који оставља утисак да се Kосово третира као држава.

Kако пише Kоха диторе, у писму у облику „нон папер“ које је Шпанија доставила пред усвајање стратегије проширења на Западном Балкану, Шпанија се супроставља употреби термина WБ6, што је скраћеница са шест земаља Западног Балкана, и истиче да „Kосово није део процеса проширења“.

Ако се узму у обзир примедбе Шпаније, према наводима овог дневника, онда Стратегија проширења ЕУ, уместо подршке, још више гаси наде за поверење у процес проширења ЕУ.

„У дипломатским круговима се помиње да Шпанија мисли да се супротстави и учешћу Kосова на Самиту ЕУ и земаља Западног Балкана у Софији“, пише овај лист.

Саговорници Kохе у Бриселу, скраћеница WБ6 се користи за стратегију како се не би „узнемириле“ земље које нису признале Kосово и у тексту се те земље називају партнерима ЕУ.

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*