Španija: Lažna država Kosovo ne može u EU!

0

Iz Madrida poručili da lažna država Kosovo ne može da postane članica Evropske unije.

Španija je, samo nedelju dana pre usvajanja Strategije proširenja EU na zemlje Zapadnog Balkana, dovela u pitanje ne samo strategiju već i ceo proces zbog oštrog suprotstavljanja uključivanju Kosova u bilo koji proces koji ostavlja utisak da se Kosovo tretira kao država.

Kako piše Koha ditore, u pismu u obliku „non paper“ koje je Španija dostavila pred usvajanje strategije proširenja na Zapadnom Balkanu, Španija se suprostavlja upotrebi termina WB6, što je skraćenica sa šest zemalja Zapadnog Balkana, i ističe da „Kosovo nije deo procesa proširenja“.

Ako se uzmu u obzir primedbe Španije, prema navodima ovog dnevnika, onda Strategija proširenja EU, umesto podrške, još više gasi nade za poverenje u proces proširenja EU.

„U diplomatskim krugovima se pominje da Španija misli da se suprotstavi i učešću Kosova na Samitu EU i zemalja Zapadnog Balkana u Sofiji“, piše ovaj list.

Sagovornici Kohe u Briselu, skraćenica WB6 se koristi za strategiju kako se ne bi „uznemirile“ zemlje koje nisu priznale Kosovo i u tekstu se te zemlje nazivaju partnerima EU.

 

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*