СПЦ: Не смета нам да ГЕЈ буде премијер Србије!

0

На почетку мајског Сабора СПЦ је издала саопштење да је нетачно да се она противи предлогу да министарка Ана Брнабић буде изабрана за премијера, зато што је припадница геј популације

Српска православна црква саопштила је данас да је нетачно да се она противи предлогу да министарка Ана Брнабић буде изабрана за премијера зато што је припадница геј популације. Из СПЦ наводе да медијска кампања тим поводом траје већ неколико дана и да у њој нису поштеђени ни патријарх Иринеј, ни премијер Александар Вучић.
Потом се, како се наводи, на виртуелну сцену гурају СНС и измишљена „група конзервативних епископа“ која, тобож, покушава да спречи да министарка Барнабић, зато што је геј, буде предложена за премијера.

– Српска Православна Црква, њен Патријарх или било која друга званична установа или личност, не меша се у избор државних званичника – наводи се у саопштењу СПЦ.

Додаје се да се Српска Православна Црква не бави приватним животом државних званичника, те констатаује да је неодговорно износити саблажњиве детаље или нечија лична искушења у медије и тако људе излагати потенцијалној опасности.

 

 

Телеграф, Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*