Списак донатора војвођанских сепаратиста!

3

Kао што смо најавили, ИСТРАГА ће се у наредном периоду детаљније бавити проблемом сепаратизма у Војводини тако што ће јавност обавештавати о организацијама и појединцима који шире сепаратистичке идеје у Војводини. ИСТРАГА је дошла у посед информација које сведоче о донацијама Независном друштву новинара Војводине, организације која окупља сепаратистички настројене новинаре. На челу ове организације налазе се Недим Сејдиновић, који је председник овог удружења и члан извршног одбора Динко Грухоњић, који је иначе и програмски уредник овог удружења. Ова сепаратистичка организација поседује и два портала, “Аутономија” и “VOICE”, о којима ћемо писати у неком другом тексту.

Независно друштво новинара Војводине је примило велики број страних донација. Kао што можете видети са слике изнад, највећи број донација дошао је из Сједињених Америчких Држава, а посебно из организације Rockefeller Bros Fund INC. Само једна донација из ове огранизације износила је 90.000 долара. Након тога од стране Rockefeller Bros Fund INCА-а уследило је још донација и то од 60.000 , 50.000 и 44.980 долара. Такође, из Америке је више пута стизала донација National Endowment for demograf, и то у износима од 19.965 долара, 14.065 долара, 14.000 долара, 12.000 долара и 5.000 долара. Оно што је посебно сумњиво јесте једна донација из региона, прецизније из Хрватске, у износу од 9.073 евра.

Што се тиче Европе, донације су пристизале из Немачке, Белгије, Холандије и Аустрије. Најдарежљивији европски донатор Независног удружења новинара Војводине је European Commission Direktorato из Белгије, што се може видети по донацијама у износима од 74.960, 61.425, и 45.350 евра. Од Min. Foreign Affairs Bezuidenn из Холандије ово удружење примило је донацију у износу од 13.410 евра и још 22.000 евра од Ministerie van Buiten lanose. На донацијама нису штеделе ни European Commission Direktorato из Немачке и Organization for securlly and cooperation из Аустрије, па је тако Независно друштво новинара Војводине примило још 15.958 евра и 212.642 динара.

Због чега је тај новац добијен? У које сврхе је он намењен? Kако је потрошен? Шта је то што би ова организација требало да уради за тај новац који је добила? Kаква је њихова улога на протестима у Војводини? Ово су само нека од питања која се сама намећу када прочитамо ове цифре.

Недим Сејдиновић као председник овог удружења активно учествује на протестима у Новом Саду. Осим тога, он је као председник Независног друштва новинара Војводине учествовао на протестима 2017. године, као и на протестима “Подржи РТВ”. На појединим протестима и сам је био говорник. Такође, остали чланови НДНВ-а активно учествују у протестима и организацији протеста у Новом Саду.

Брансилава Опрановић, члан Савета НДНВ-а говори на протесту

На четвртом протесту у Новом Саду један од говорника била је и Бранислава Опрановић, новинарка НДНВ-а, која је и члан Савета НДНВ-а. О осталим члановима ове сепаратистичке организације, као и о новинарима портала “VOICE” и “Аутономија” бавићемо се у неким од наредних текстова.
ИСТРАГА

3 КОМЕНТАРА

  1. Хвала што сте објавили истину!! Ово је страшно опет донатори све наше Српске крвопије еу
    сад … То мора под хитно да се лечи

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*