Spisak donatora vojvođanskih separatista!

3

Kao što smo najavili, ISTRAGA će se u narednom periodu detaljnije baviti problemom separatizma u Vojvodini tako što će javnost obaveštavati o organizacijama i pojedincima koji šire separatističke ideje u Vojvodini. ISTRAGA je došla u posed informacija koje svedoče o donacijama Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, organizacije koja okuplja separatistički nastrojene novinare. Na čelu ove organizacije nalaze se Nedim Sejdinović, koji je predsednik ovog udruženja i član izvršnog odbora Dinko Gruhonjić, koji je inače i programski urednik ovog udruženja. Ova separatistička organizacija poseduje i dva portala, “Autonomija” i “VOICE”, o kojima ćemo pisati u nekom drugom tekstu.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je primilo veliki broj stranih donacija. Kao što možete videti sa slike iznad, najveći broj donacija došao je iz Sjedinjenih Američkih Država, a posebno iz organizacije Rockefeller Bros Fund INC. Samo jedna donacija iz ove ogranizacije iznosila je 90.000 dolara. Nakon toga od strane Rockefeller Bros Fund INCA-a usledilo je još donacija i to od 60.000 , 50.000 i 44.980 dolara. Takođe, iz Amerike je više puta stizala donacija National Endowment for demograf, i to u iznosima od 19.965 dolara, 14.065 dolara, 14.000 dolara, 12.000 dolara i 5.000 dolara. Ono što je posebno sumnjivo jeste jedna donacija iz regiona, preciznije iz Hrvatske, u iznosu od 9.073 evra.

Što se tiče Evrope, donacije su pristizale iz Nemačke, Belgije, Holandije i Austrije. Najdarežljiviji evropski donator Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine je European Commission Direktorato iz Belgije, što se može videti po donacijama u iznosima od 74.960, 61.425, i 45.350 evra. Od Min. Foreign Affairs Bezuidenn iz Holandije ovo udruženje primilo je donaciju u iznosu od 13.410 evra i još 22.000 evra od Ministerie van Buiten lanose. Na donacijama nisu štedele ni European Commission Direktorato iz Nemačke i Organization for securlly and cooperation iz Austrije, pa je tako Nezavisno društvo novinara Vojvodine primilo još 15.958 evra i 212.642 dinara.

Zbog čega je taj novac dobijen? U koje svrhe je on namenjen? Kako je potrošen? Šta je to što bi ova organizacija trebalo da uradi za taj novac koji je dobila? Kakva je njihova uloga na protestima u Vojvodini? Ovo su samo neka od pitanja koja se sama nameću kada pročitamo ove cifre.

Nedim Sejdinović kao predsednik ovog udruženja aktivno učestvuje na protestima u Novom Sadu. Osim toga, on je kao predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine učestvovao na protestima 2017. godine, kao i na protestima “Podrži RTV”. Na pojedinim protestima i sam je bio govornik. Takođe, ostali članovi NDNV-a aktivno učestvuju u protestima i organizaciji protesta u Novom Sadu.

Bransilava Opranović, član Saveta NDNV-a govori na protestu

Na četvrtom protestu u Novom Sadu jedan od govornika bila je i Branislava Opranović, novinarka NDNV-a, koja je i član Saveta NDNV-a. O ostalim članovima ove separatističke organizacije, kao i o novinarima portala “VOICE” i “Autonomija” bavićemo se u nekim od narednih tekstova.
ISTRAGA

3 KOMENTARA

  1. Hvala što ste objavili istinu!! Ovo je strašno opet donatori sve naše Srpske krvopije eu
    sad … To mora pod hitno da se leči

POSTAVI ODGOVOR

*