Сплит забранио српске песме на Божићном сајму!

0

Сплит је и званично забранио српске народњаке! Барем када је реч о Божићном сајму, који је свечано отворен у недељу и трајаће месец и по, а према речима организатора, предузете су све мере како случајно неки бендови не би као и прошле године свирали цајке.

Сви музичари су чланови Хрватске музичке уније, а сви ди-џејеви који ће наступити имају лиценце за извођење. Тражили смо и листе песама како се не би провукао који народњак, јер су претходних година бендови свирали све и свашта. Не желимо програм непримерен Сплиту – навела је Марија Станчин Мијанић, координатор музичког програма Божићног сајма у Сплиту, и додала:

– Верујемо да смо програмом за ову годину погодили идеалну комбинацију у којој ће свако наћи нешто за себе. Сплит као дестинација мора имати највише стандарде, али смо дали шансу и младим ауторским бендовима.

Поменута одлука организатора није прошла „без протеста“ дела јавности, али док су посетиоци Божићног сајма прошле године могли да уживају у српским народњацима, које су уз друге песме изводили бендови, ове године неће имати ту „привилегију“. За разлику од Сплита, градске власти у Загребу се још нису огласиле у вези с тим које ће песме бити примерене током празника, а које ће бити забрањене.

 

 

 

Aло

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*