Сплитски суд одбио укидање притвора за капетана Драгана

0

Претресно вијеће Жупанијског суда у Сплиту одбило је захтјев Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, за укидање истражног притвора, саопштено је из Документационо информациони центар „Веритас“, преносе Новости.

Судско вијеће је одлучило да расправа у процесу против капетана Драгана буде одложена за 20. и 21. септембар. Њему се у Хрватској суди за наводне ратне злочине а он тврди да је невин. Ово су почетком јуна ове године потврдили и свједоци. Драган Васиљковић је након њиховог свједочења изјавио да је задовољан исказима свједока који су потврдили да нема никакве везе са догађајима за које је оптужен.

Он је стога затражио укидање истражног затвора, јер, како сматра, више нема разлога да и даље траје и нагласио да је из судског списа видљиво да неће моћи бити донесена осуђујућа пресуда.

Медији незаинтересовани јер су свједоци одбране оспорили оптужбе

Иако је главни претрес јаван ни у сриједу ни четвртак у судници у Сплиту није било медија, наводе из „Веритаса“, преносе „Новости. Одбрана је коментарисала да је разлог незаинтересованости медија тај што су сведоци одбране успјешно оспорили све наводе оптужбе.

„Боравак у затворима пуних 12 година ме изморио, али ме није и сломио,“ изјавио је капетан Драган 12. јуна након што су исказе у судници дали свједоци.

Они су, подсјетимо, своје исказе дали видео-линком из Београда и демантовали су тврдње из оптужнице да је капетан Драган учествовао у оснивању затвора на Книнској тврђави.

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*