Sporni crnogorski bukvar nema odobrenje nacionalnog Saveta za obrazovanje

  0

  Bukvar koji je na muke stavljao crnogorske prvake, a ozlojedio njihove roditelje zbog nerazumljivih izraza i upotrebe dva nova slova, kao takav nema odobrenje nacionalnog Saveta za obrazovanje

  Podgorica- Bukvar koji je na muke stavljao crnogorske prvake, a ozlojedio njihove roditelje zbog nerazumljivih izraza i upotrebe dva nova slova, kao takav nema odobrenje nacionalnog Saveta za obrazovanje. Ministarstvo prosvete nije dalo saglasnost da on bude deo dodatne literature u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

  – Nacionalni savet za obrazovanje kao obaveznu literaturu je odobrio samo udžbenik i radnu svesku „Čigra slova i glasova“, kao i udžbenik „Kako to može“, koji se koriste za sticanje znanja iz crnogorskog jezika i književnosti. Nijedan drugi udžbenik niti bukvar nije odobren ni preporučen kao dodatna literatura od strane nacionalnog Saveta za obrazovanje, navodi se u saopštenju.

  Ni Ministarstvo posete nije dalo saglasnost da taj bukvar bude deo dodatne literature.

  – Od odgovornih osoba koje se nalaze na čelu obrazovno-vaspitnih ustanova očekujemo da se odgovorno ponašaju u ovakvim situacijama i da učenicima omoguće korišćenje sadržaja za koje postoji saglasnost nadležnih institucija, poručili su iz ovog resora.

  Bukvar je delo izdavača „Naša škola pet plus“ iz Podgorice.

   

   

  Večernje novosti

  POSTAVI ODGOVOR

  *