Спречимо трагедију породице Кузмић

Српски народни покрет-Избор је наш апелује

0

Покрет апелује на предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједника Народне скупштине РС Недељка Чубриловића и предсједницу Владе Жељку Цвијановић да заштите породицу Кузмић. Те да спријече њихово избацивање из куће коју су добили у замјену за њихову предратну имовину у Хрватској, уговором о замјени некретнина из 1992. године.

Огромна неправда и криминал се остварује путем судских пресуда које доносе они, који по својој функцији коју обављају, морају имати највише моралне вриједности. Позивамо часне и храбре судије, којих несумњиво има, да се супротставе криминалу и корупцији, који су очигледно присустни у судству.

Судство не смије да буде независно од правде и истине, а зависно од криминала и корупције.

Покрет позива добре људе да дођу сутра у 9 сати, када је заказана деложација, испред куће породице Кузмић, која се налази у бањалучком насељу Чесма, и да заједно, уз Божју помоћ спријечимо трагедију.

Наглашавамо да је држава Хрватска  отела од Срба 50.000 станарских права, организовано обезвриједила српску имовину у Хрватској и ни једном Србину који је сличан уговор о размјени некретнина желио и имао потребу поништити, држава Хрватска му није дозволила.

Шта се дешава са Србима? Зар смо толико огрубјели да нас се ни на који начин не тиче туђа патња и криминал око нас. Шта је са влашћу Српске и Србије, када не могу заштитити свој народ и њихову имовину.

Покрет је на више мјеста у Бањалуци поставио плакате путм којих се позивају грађани Бањалуке да дођу и спријече деложацију.

Дане ЧАНКОВИЋ, СНП-Избор је наш

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*