Sprečimo tragediju porodice Kuzmić

Srpski narodni pokret-Izbor je naš apeluje

0

Pokret apeluje na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića i predsjednicu Vlade Željku Cvijanović da zaštite porodicu Kuzmić. Te da spriječe njihovo izbacivanje iz kuće koju su dobili u zamjenu za njihovu predratnu imovinu u Hrvatskoj, ugovorom o zamjeni nekretnina iz 1992. godine.

Ogromna nepravda i kriminal se ostvaruje putem sudskih presuda koje donose oni, koji po svojoj funkciji koju obavljaju, moraju imati najviše moralne vrijednosti. Pozivamo časne i hrabre sudije, kojih nesumnjivo ima, da se suprotstave kriminalu i korupciji, koji su očigledno prisustni u sudstvu.

Sudstvo ne smije da bude nezavisno od pravde i istine, a zavisno od kriminala i korupcije.

Pokret poziva dobre ljude da dođu sutra u 9 sati, kada je zakazana deložacija, ispred kuće porodice Kuzmić, koja se nalazi u banjalučkom naselju Česma, i da zajedno, uz Božju pomoć spriječimo tragediju.

Naglašavamo da je država Hrvatska  otela od Srba 50.000 stanarskih prava, organizovano obezvrijedila srpsku imovinu u Hrvatskoj i ni jednom Srbinu koji je sličan ugovor o razmjeni nekretnina želio i imao potrebu poništiti, država Hrvatska mu nije dozvolila.

Šta se dešava sa Srbima? Zar smo toliko ogrubjeli da nas se ni na koji način ne tiče tuđa patnja i kriminal oko nas. Šta je sa vlašću Srpske i Srbije, kada ne mogu zaštititi svoj narod i njihovu imovinu.

Pokret je na više mjesta u Banjaluci postavio plakate putm kojih se pozivaju građani Banjaluke da dođu i spriječe deložaciju.

Dane ČANKOVIĆ, SNP-Izbor je naš

POSTAVI ODGOVOR

*