Срамно саопштење Министарства одбране Црне Горе

"Нису се најавили да ће да полажу венце и злоупотребљавају догађаје из прошлости и даље воде политику нетолеранције и искључивости која је и довела до НАТО интервенције"

0

Поводом забране полагања цвећа на спомен обележја у касарнама у Даниловграду и Подгорици, које је наложило Министарство одбране Црне Горе, те написа у појединим медијима, огласило се и само Министарство, чије саопштење пренсимо у интегралном облику.

„Министарство одбране реаговало је поводом данашњег покушаја дијела функционера и присталица ДФ-а и Демоса да уђу у касарну „Милован Шарановић“ у Даниловграду, као и постављања вијенаца пред главним улазом у зграду Министарства одбране, поводом 18 година од почетка НАТО бомбардовања.

„Господо из ДФ-а и Демоса, данашњим перформансима, покушајем да без благовремене најаве уђете у касарну у Даниловграду и постављањем вијенаца пред капијом Министарства одбране, још једном сте злоупотријебили најосјетљивије догађаје из прошлости и искрена осјећања жаљења због изгубљених људских живота.

Управо политика националне искључивости и нетолеранције, којој сте остали досљедни све ове године, изазвала је крвави распад бивше Југославије и, на крају, НАТО интервенцију, прије 18 година на простору СРЈ. Задржали сте се у том колоплету историјски промашене и ретроградне политике, покушавајући да онемогућите Црну Гору да напокон крене путем просперитета и сарадње како са сусједним земљама, тако и са широм међународном заједницом, по стандардима развијених европских земаља.

Наша земља је данас препозната као фактор сарадње и стабилности у региону и шире, управо због сагледавања посљедица неадекватне и искључиве политике, чији сте ви били и остали заговорници.

Војска Црне Горе је озбиљна институција и неће дозволити да буде дио ваше параде злоупотреба једног трагичног догађаја. Војска је дозволила оцу и родбини страдалог војника из касарне у Даниловграду да му одају пошту. Али, нијесмо, нити ћемо убудуће дозволити да правите представу од оваквих и сличних догађаја.

Вама није до тога да одате пошту страдалом, већ искључиво до медијске промоције и манипулације оваквим и сличним догађајима, што потврђује ваш перформанс пред зградом Министарства,“ наводи се у реаговању Министарства одбране.“

Подсећамо да је током 78 дана НАТО агресије на СРЈ, на територији Црне Горе живот изгубило 46 припадника Војске Југославије и 10 цивила од чега троје деце приликом ракетирања моста у Мурину.

Како преносе Вечерње Новости, чак ни Душану, оцу прве жртве НАТО бомбардовања у Црној Гори, војника Саше Стајића није било дозвољено да закорачи у касарну у Даниловграду. Џаба што је уцвељени отац покушао да објасни да је ту због сина јединца који је имао 19 година када је убијен…

Сраман је овај поступак званичника и руководећих у црногорском Министарству одбране, који су овом одлуком, тј. забраном, показали своје слугерањско лице пред дојечурешањим убицама.

Ако је и до НАТО интеграција-много је…

ВИДОВДАН

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*