Срби на насловним странама магазина ТАЈМ (ФОТО)

  0

  Знате ли који су Срби изашли на насловној страни америчког магазина ТАЈМ?

  Магазин ТАЈМ је покренут 1923. године и данас је један од најутицајних недељника на глобалном нивоу. Поред низа тема које обрађује, како из области политике и економије, тако и науке, спорта и културе, један од препознатљивих симбола магазина ТАЈМ је и његова насловна страна.

  Познат је већ и ТАЈМОВ избор за личност године која наравно буде и објављена на насловници, а и неки Срби су били на насловној ТАЈМА. Подразумева се наравно да је насловну „пратио“ и адекватан текст.

  Погледајте који су наши земљаци били на насловној ТАЈМА.

  Први Србин који је објављен на насловној страници магазина, био је Краљ Александар Први Карађорђевић и то у броју који је изашао 11. фебруара 1929. године.

  taleksandari

  У децембру 1938. године, на насловној се нашао и Принц Павле Карађорђевић.

  tpavle

  Наш најпознатији научник, Никола Тесла је такође красио насловну страницу чувеног недељника.

  titelseite_1931_-_time_magazin_-_the_new_weekly_magazin-poster2

  И генерал Душан Симовић је након избијања Другог светског рата, односно фашистичког напада на Краљевину Југославију и потоњу окупацију био на насловној.

  2sb5xcy

  У броју од 25. маја 1942. године изашао је текст „Југословенски орао“ који је америчкој јавности презентовао причу о „најневероватнијем европском војном команданту“ и човеку који се „неустрашиво са својим герилцима у Југославији бори против Хитлерове немани.“ Текст је пратила и адекватна насловна страна, илустрована уметниковом визијом човека о којем је писао текст, пуковника Драгољуба Драже Михаиловића.

  1101420525_400

  Победа демократске опозиције и смена Милошевића, довела је тадашњег председника Војислава Коштуницу на насловну страну броја од 9. октобра 2000. године.

  20001009_400

  А некадашњи председник, Слободан Милошевић је чак четири пута био на насловној страни Тајма.

  slobatjm

  Шта мислите, који Србин је слeдећи кандидат за насловну магазина Тајм?

  ПАТРИОТ

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *