Србија да не допусти хапшење лидера опозиције у Црној Гори!

0

Српски сабор Заветници позива државни врх Републике Србије, премијера Александра Вучића и председника Томислава Николића да стану у заштиту лидера опозиције у Црној Гори, чија су права угрожена и којима власт у Подгорици прете хапшењем.

Већ неколико месеци траје политичка репресија коју спроводи режим Мила Ђукановића, са циљем да дискредитује опозицију и ускрати јој право на деловање.

Оштрица те репресије највише је уперена против челника Демократског фронта, најјаче опозиционе снаге и њихових лидера Милана Кнежевића и Андрије Мандића.

Република Србија има пуну одговорност да заштити права нашег народа у Црној Гори и њихове политичке представнике. Позивамо власт у Србији да се јавно огласи поводом политичког прогона челника Демократског фронта и да то питање угрожавања слободе и људских права отвори пред међународном заједницом.

Узрок притисака које опозиција трпи лежи у чињеници да је Мило Ђукановић упркос изборној крађи невиђених размера формирао тесну већину и да је свестан почетка своје политичке пропасти.

Апелујемо на државно руководство Републике Србије да не дозволи понављање нама познатих историјских сценарија када су Срби и Црногорци у колонама одвођени у затворске самице.

Дужност Србије је да свим адекватним средствима заштити представнике Демократског фронта Милана Кнежевића и Андрију Мандића али и све оне Србе који су жртве монтираног процеса и лажираног државног удара.

Извор: Заветници.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*