Srbija da ne dopusti hapšenje lidera opozicije u Crnoj Gori!

0

Srpski sabor Zavetnici poziva državni vrh Republike Srbije, premijera Aleksandra Vučića i predsednika Tomislava Nikolića da stanu u zaštitu lidera opozicije u Crnoj Gori, čija su prava ugrožena i kojima vlast u Podgorici prete hapšenjem.

Već nekoliko meseci traje politička represija koju sprovodi režim Mila Đukanovića, sa ciljem da diskredituje opoziciju i uskrati joj pravo na delovanje.

Oštrica te represije najviše je uperena protiv čelnika Demokratskog fronta, najjače opozicione snage i njihovih lidera Milana Kneževića i Andrije Mandića.

Republika Srbija ima punu odgovornost da zaštiti prava našeg naroda u Crnoj Gori i njihove političke predstavnike. Pozivamo vlast u Srbiji da se javno oglasi povodom političkog progona čelnika Demokratskog fronta i da to pitanje ugrožavanja slobode i ljudskih prava otvori pred međunarodnom zajednicom.

Uzrok pritisaka koje opozicija trpi leži u činjenici da je Milo Đukanović uprkos izbornoj krađi neviđenih razmera formirao tesnu većinu i da je svestan početka svoje političke propasti.

Apelujemo na državno rukovodstvo Republike Srbije da ne dozvoli ponavljanje nama poznatih istorijskih scenarija kada su Srbi i Crnogorci u kolonama odvođeni u zatvorske samice.

Dužnost Srbije je da svim adekvatnim sredstvima zaštiti predstavnike Demokratskog fronta Milana Kneževića i Andriju Mandića ali i sve one Srbe koji su žrtve montiranog procesa i lažiranog državnog udara.

Izvor: Zavetnici.rs

POSTAVI ODGOVOR

*