SRBIJA POPUSTILA: „Monsanto“ će sejati GMO u Vojvodini

0

Portal Istinom protiv laži prenosi vest o glasanju u hrvatskom Saboru o GMO i Monsantu

Naime, kažu da se rasprava o GMO, temi koja se tiče zdravlja hrvatskog naroda, vodila se u gotovo praznoj skupštinskoj sali. HDZ-ovaca nije bilo, poneki, ali kad se glasalo za zeleno svetlo Monsantu bili su svi na broju. Kažu da je značajna i FB objava predsednika kluba HDZ Branka Bačića koji je rekao da izglasani zakon ograničava sadnju GMO. „To ga po Bačiću dođe kao da je HDZ pustio lisicu u kokošinjac i ograničio joj koliko može zaklati kokoši“… pišu novinari portala Istinom protiv laži.

Oni podsećaju da su Fox News reporteri dobili otkaz zbog otkrivanja istine o Monsantu. IPL svojim saradnicima ne daje otkaze, ali ima problema sa deljenjem objava koje fejsbuk blokira, čak uspevaju da zamene slike u tekstovima kako bi IPL učinili neverodostojnim i neozbiljnim.

IPL kaže da su pisali još pre tri godine da Zagreb i Beograd neće postati regionalno središta Monsanta, ali da će to postati Osijek i Novi Sad, odnosno GMO hrana će se proizvoditi u Slavoniji i Vojvodini. To je izjavio direktor Monsanta za Srbiju i zemlje bivše Jugoslavije dr Zoran Petrović.

Dogovoreno je da između Slavonije i Vojvodine ne bude granice jer Monsantno planira da to područje ima kao svoju malu državicu na Balkanu. Centar Monsanta Srbije nalazi se u Novom Sadu, u ulici Bulevar Vojvode Stepe 84, 21000 Novi Sad, a centar Monsanta Hrvatske će biti u Osijeku, za sada se sedište nalazi u Zagrebu u ulici Vrlička 30 i registrovani su kao Monsanto Croatia d.o.o.

Drugim rečima, Hrvatska i Srbija sve rade u dogovoru, a Šešelj, Vučić, Vulin i Dačić sa srpske strane i Pupovac, Kosor, Mesić, Pusić, Kitarović, Josipović, Puhovski, sa hrvatske strane, svako malo šalju “otrovne“ strelice odnosno ćorke da bi probudili ili održavali nacionalizam kod naivnog hrvatskog i srpskog naroda kada se nešto radi hrvatskom narodu iza leđa. A napravilo mu se prije 10-ak dana EU uredbom, tzv. „Koegzistencijom GMO proizvodnje i ekološke proizvodnje“.

IPL kaže da svi odavno znaju da u Hrvatskom saboru sedi dosta polupismenih zastupnika, ali da HDZ ima toliko budala koje može zamantati jedan Branko Bačić, uistinu nismo mogli ni pretpostaviti. Sad se mnogi od HDZ-ovih ovaca pravdaju da nisu bili dobro upoznati sa EU uredbom!?

Ko je MONSANTO?

Monsanto je multinacionalana kompanija koja se u prošlosti bavila proizvodnjom hemijskog oružja čija je sadašnja osnovna delatnost biotehnologija. Proizvođač je zloglasnog herbicida glifosata poznatog kao Roundup. Takođe je najveći proizvođač genetički modifikovanog semena sa tržišnim učešćem od 70% do čak 100% kod nekih kultura. Među najpoznatijim je ROUNDUP READY, seme soje modifikovano tako da soja može podneti herbicid Roundup, dok sve ostale biljke venu.

Kao glavni eksponent genetski modifikovane hrane Monsanto je u fokusu zbog semena soje i hormona rasta za govedinu. Po istraživanjima koja su vršena dokazano je da proizvodi ove kompanije truju i izazivaju razne bolesti kod ljudi, a to se vešto prikriva jer kontrolišu sve najvažnije medije.

Još jedan od problema sa GMO semenom koje proizvodi ova kompanija je i to što kada se jednom zaseje genetski modifikovano seme, na tom zemljištu više ništa drugo ne može rasti, na taj način Monsanto postaje doslovno „gospodar života“ jer nas prisiljava da uzimamo njegove proizvode. A kada vetar njihovo seme oduva na drugo zemljište onda tuže vlasnika tog zemljišta koji propada, jer oni dobijaju sve parnice.

Sam potpredsednik Monsanta 1998. godine je izjavio da Monsanto ne garantuje sigurnost hrane koju proizvodi jer je njihov cilj proizvesti što više, a zadatak ministarstva (FDA) je da kontroliše bezbednost. Jasno, u FDA-u sede njihovi ljudi, a sede i u Beloj kući, Kongresu i svim ostalim političkim institucijama. Drugim rečima, niko ga ne kontroliše!

Mediji su preneli da je Svetska zdravstvena organizacija objavila da je glifosat, aktivni sastojak u herbicidu Roundup, kancerogen za ljude. Međutim „glifosat“ se nalazi na listi odobrenih supstanci u EU (produžen je na 5 godina) tako da su sredstva na bazi ove aktivne supstance u prodaji u svim republikama bivše regije, ali i u evropskim zemljama gde su na vlasti kupljeni političari.

Svake godine održava se „marš protiv Monsanta“ u zemalja širom Evrope, Severne i Južne Amerike i Afrike. Na jednom od plakata je pisalo “Želite da počinite masovno ubistvo, posegnite za Roundupom“. U Burkini Faso gde je Monsanto 2003. godine uveo genetski modifikovani pamuk građani su zahtevali 10-godišnji moratorijum, kako bi se provelo nezavisno istraživanje o efektima te tehnologije. Vladimir Putin uveo 100-godišnji moratorijum za sve Monsantove proizvode.

Ispred zgrade evropskog veća u Strazburu održava se minut ćutanja u znak sećanja na dosadašnje žrtve trovanja pesticidima od kompanije Monsanto. U Rio de Žaneiru su optužili Monsanto za bioterorizam dok su u Santjagu zahtevali povlačenje američkog giganta iz svoje zemlje i kraj proizvodnje genetski modifikovane hrane. Fox News reporteri su dobili otkaz zbog otkrivanja istine o Monsantu.

Što se događa u Hrvatskoj i regiji?

Vojvodina je već prepravljena Monsantovim GMO semenom!

„90 zastupnika, možemo slobodno reći, ubica hrvatskog naroda, dalo je 2. veljače 2018. godine zeleno svetlo Monsantu. Saborski odbor, na čelu sa Ines Strenja Linić, jednoglasno je usvojio EU uredbu `Koegzistencija GMO poljoprivrede i ekološke poljoprivrede`, a 90 zastupnika ju je izglasalo. Da nije bilo zastupnika Živog zida Branimira Bunjca koji je državnom tajniku Željku Plazoniću u lice rekao kako ga nije sram tako nešto donijeti u sabor, ne bi ni znali što se zapravo događa i nažalost, dogodilo.

MOST je tražio da zastupnici usvoje amandman kojim bi se rešili Monsanta i GMO-a. Nije prošao zbog dva glasa, Bojana Glavaševića i Ivice Mišića koji su preuzeli ulogu GMO Juda. Nakon toga, 90 zastupnika izglasalo je EU uredbu koja je Monsantu i legalno dozvolila da nas još intenzivnije nastavi trovati. I ne samo hrvatski narod, nego i sve narode bivše države“, prenosi IPL.

Dalje objavljuju fotografiju glasanja u Saboru… I imena narodnih poslanika koji su glasali za Monsanto i GMO.

„Protiv 90 GMO zastupnika podnijeti ćemo kaznenu prijavu za genocid nad hrvatskim narodom! Koristiti ćemo svaku priliku da ih javno prozovemo. Kopirajte, trebati će vam njihova imena kada budete slijedeći put birali osobe i stranke“ pozivaju IPL i dodaju: „Zastupnici nas godinama pljačkaju, truju, ubijaju, a mi, porezni obveznici, ih za to godinama bogato nagrađujemo! Po mandatu svaki zastupnik nam uzme cca 200 tisuća eura!
A mi i dalje na sve to gledamo kao na ružno vrijeme koje će samo od sebe proći! Vjerujte mi, neće!“

***

Opšta deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. ‘Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvata i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obaveštenja i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice’.

(Istinom protiv laži/FBReporter)

POSTAVI ODGOVOR

*