СРБИЈА СПРЕМА ПАРАДУ пред Путином читав арсенал оружја

0

На Дан примирја, 11. новембра, на булевару испред Палате Србија први пут ће се појавити нови ПВО систем кратког и средњег домета који би требало да буде испоручен из Белорусије.

Београд — Србија припрема велику војну параду поводом стогодишњице победе у Првом светском рату. Гост Путин, пред којић ће бити приказано 100 нових тенкова и ракете.

Према писању београдских „Вечерњих новости“, осим руског председника гости параде биће и други светски званичници.

На Дан примирја, 11. новембра, на булевару испред Палате Србија први пут ће се појавити нови ПВО систем кратког и средњег домета који би требало да буде испоручен из Белорусије.

Тај аранжман обухвата и набавку још четири мига-29. „На церемонији каква одавно није виђена код нас Војска Србије показаће сву своју ватрену моћ“, каже саговорник „Новости“.

Министар одбране Александар Вулин потврђује да се аранжман са Белорусијом ближи финалној фази. Корак ка још бољој сарадњи биће отварање изасланства одбране у Минксу.

Договор са Белорусијом други је по вазности споразум у домену обнове ресурса наших оружаних снага, пише лист. Према споразуму о војној сарадњи са Русијом, Србији је на иницијативу председника Путина пре две године одобрена донација у виду шест „мигова 29“, 30 тенкова „Т 72Ц“ и исто толико борбених извиђачких оклопних возила БМРД2 .

Ова војна техника ремонтована и модернизована биће испоручена до марта 2019. године.

У пакету руске војне помоћи, како је потврђено за „Новости“, наћи ће се и хеликоптери. Начелно је договорена куповина три вишенаменске летилице „МИ 17“ као и четири хеликоптера „МИ 35“ „летеће оклопњаце“.

Следећа година биће кљуцна за наше орузане снаге посебно ратно ваздухопловство. На небу Србије летеће екадрила од цак 14 „мигова 29“ . Поред руских летеће и девет „Ербасових“ хеликоптера који ће бити распоређени не само војсци већ и полицији, наводе у војном врху.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*